HU
EN

A minőség dalnokai

Toyota Classics
Jótékonysági Koncertturné


2015
(Brunei és a Fülöp-szigetek)


 

Fellépők:

Lukács Anita
(primadonna)

Szendy Szilvi
(szubrett)

Szabó Dávid
(táncos-komikus)

Vadász Zsolt
(bonviván)

Közreműködők:
A Budapesti Operettszínház Balettkarának 4 táncosa, valamint Zenekarának 28 fős csapata

Karmester:
Makláry László
A fellépések promóciójához a színház zenekarát fotózta Éder Vera a Budapesti Operettszínház gyönyörű épületében.

 

2015 októberében a Budapesti Operettszínház Balettkarának 4 táncosa, Zenekarának 28 fős csapata, valamint a Társulat néhány szólistája, - köztük Vadász Zsolt -, a délkelet-ázsiai szigetvilágba utazott, hogy fellépjen az idén 26. alkalommal megrendezett „Toyota Classics Tour” jótékonysági koncertsorozat keretei között. Vadász Zsolt és felesége, Lukács Anita 2015.10.10-én Brunei fővárosában, Bandar Seri Begawanban, a Jerudong International School Arts Centre- ben lépett a nagyérdemű elé, míg 2015.10.16. napján a Fülöp-szigetek fővárosában, Manilában, a Theatre At Solaire –ben láthatta és hallhatta őket a közönség.

Bandar Seri Begawanban, a Jerudong International School Arts Centre- ben felcsendültek többek között ifj. Johann Strauss, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Leonard Bernstein, valamint Andrew Lloyd Webber műveinek népszerű dallamai.

Az operett műfaja ötvöződött a musical műfajával, valamint a tradicionális zene világával, ezáltal is felejthetetlen élményt nyújtva mindazok számára, akik meghallgatták és megtekintették a koncertsorozat legelső előadását.

„A Csárdáskirálynő” (Kálmán Imre), „A Denevér” (ifj. Johann Strauss), „A mosoly országa” (Lehár Ferenc), „A víg özvegy” (Lehár Ferenc), a „Cigányszerelem” (Lehár Ferenc), és a „Marica grófnő” (Kálmán Imre) című operettek betétdalai mellett „Az Operaház Fantomja” (Andrew Lloyd Webber), valamint a West Side Story (Leonard Bernstein) című musicalek zenei palettájából is ízelítőt kaphatott az érdeklődő nézősereg.

 

A turné második állomása a Fülöp-szigetek fővárosa, Manila volt, ahol Vadász Zsolt és felesége, Lukács Anita szintén a nagyérdemű elé lépett, méghozzá a Theatre At Solaire-ben.


 

A képen Vadász Zsolt és felesége, Lukács Anita látható.


 

Az elsőrangú előadás repertoárjában ifj. Johannn Strauss, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Andrew Lloyd Webber és Leonard Bernstein szerzeményeinek világhírű dallamai mellett Johannes Brahms, - a nagy német zeneszerző -, „V. Magyar Tánc” című alkotása is helyet kapott.

A siker természetesen nem maradt el. Vadász Zsolt és felesége, Lukács Anita új tapasztalatokkal, élményekkel gazdagodva búcsúzott a délkelet-ázsiai szigetvilágtól, átadva a stafétát Fischl Mónikának (primadonna) és Boncsér Gergelynek (bonviván).


 
Paalam Délkelet – Ázsia! Paalam Toyota Classics!
Salamat!

 

(Szerk.)

Az a csodálatos bécsi világ

"A denevér" - Osztrák gyöngyszem a "Keringőkirálytól"ifj. Johann Strauss (1825-1899)

A fotó származási helye és részletes adatai ide ,vagy a képre kattintva érhetők el.

 


Lassan a vége felé közelednek a Budapesti Operettszínházban ifj. Johann Strauss: „ A denevér ” című operettjének próbái. A művészek kivétel nélkül fáradhatatlanul dolgoznak, hiszen már csak néhány nap van hátra a bemutatóig. 2015.10.02-án felgördül a függöny, és a nagyérdemű egy igazi bécsi hangulatú operettet láthat és hallhat a Nagymező utcai Teátrumban. Mókából, kacagásból, szenvedélyből, botrányból és furfangból sem lesz hiány.

Vadász Zsolt a férfi főszerepet – Eisenstein, bécsi polgárt -, játssza és énekli az előadásban. A 2015.10.02.-i bemutatót követően pedig nem csupán Eisenstein, bécsi polgár; hanem Alfréd, a tenor szerepében is lesz látható és hallható. A 2005.09.23. napján a szintén a Budapesti Operettszínházban, az akkor  "Dr. Bőregér" címmel bemutatott előadásban Vadász Zsolt Alfréd, a tenor szerepét játszotta és énekelte. Ebben a szerepkörben így nem először lép színpadra.

 A fotó származási helye és részletes adatai ide ,vagy a képre kattintva érhetők el.

 

A történet egyszerű, csupán a szereplők bonyolítják meg azt. Nem is akárhogyan! De kezdjük az elején! Adott egy köztiszteletben álló bécsi polgár, Eisenstein, aki kénytelen 8 napra börtönbe vonulni, mert felpofozott egy adóellenőrt. Ám ahogy ilyenkor szokás, nem úgy történnek a dolgok, ahogy azt az ember gondolná. Feltűnik ugyanis a színen egy jószándékú barát, dr. Falke (A denevér), aki a börtön helyett mulatni viszi Eisensteint. Erőszakra semmi szükség! Eisenstein szívesebben választja Orlowsky, orosz herceg pezsgős, mámoros, fülledt estélyét, mint a cella magányát. Az még várhat egy éjszakát! Az estélyre mindenki álnéven érkezik, ahol kezdetét veszi a teljes kavarodás. A cella sem marad üresen, ahol akarata ellenére Alfréd, a tenor ver tanyát.
 

Vadász Zsolt mellett a főbb szerepekben Homonnay Zsoltot, Fischl Mónikát, Lukács Anitát, Vermes Tímeát, Langer Somát, Oszvald Marikát, Szendy Szilvit, Balczó Pétert, Peller Károlyt és Szabó Dávidot láthatja és hallhatja mindaz, aki a 2015 / 2016-os színházi esztendőben megtekinti a Budapesti Operettszínházban a „A denevér” című operett előadást.


 


Kellemes időtöltést, jó szórakozást!

 

(Szerk.)


 

Cintányéros cudar világ

Örökzöld operett a Budapesti Operettszínház színpadánA Pesti Broadway Fesztivál első napján, 2015.09.18.-án láthatta és hallhatta először a közönség a Mágnás Miska című népszerű operett „új szereplős” változatát. Oszvald Marika (Marcsa, mosogatólány) és Bajor Imre (Miska, lovász) felejthetetlen alakítása mély nyomot hagyott az évek során, a Társulat tagjai így nehéz feladat előtt álltak. Ki vegye át a stafétát?! A választás Peller Annára és Peller Károlyra esett.

A változások közepette az állandóságot és stabilitást a főbb szerepek vonatkozásában Lehoczky Zsuzsa (Zsorzsi nagymama) és Vadász Zsolt (Baracs István) jelentette. Két közkedvelt személy, két emlékezetes szerep és alakítás, egyetlen előadás. Egyikük számára sem jelentett akadályt, hogy régi szerepükben, ám megújulva lépjenek színpadra.


 A képen Lehoczky Zsuzsa (Zsorzsi nagymama) és Vadász Zsolt (Baracs István, az "egyszerű" tiszttartó) látható.

 

Az egykori Récsey Mixi grófból mágnás lett, méghozzá nem is akármilyen! Peller Károly ugyanis a grófi címet cserélte fel az „egyszerű” lovászságra.  Baracs István tiszttartó (Vadász Zsolt) így új „főurat” faraghatott az „új” Miskából (Peller Károly).

A képen Peller Károly (Miska, a lovász) és Vadász Zsolt (Baracs István, az "egyszerű" tiszttartó) látható.


 

Aki kíváncsi arra, hogy mindez hogyan sikerült, a 2015 / 2016-os évadban látogassa meg a Budapesti Operettszínházat, és tekintse meg a Mágnás Miska című előadást!  

 

(Szerk.)

 

Csillagok útján

Évadnyitó Broadway Fesztivál
(2015 / 2016-os színházi évad)
 


2015.09.18 - án és 2015.09.19 -én ismét megtelik a Nagymező utca, hiszen kezdetét veszi a Broadway Fesztivál. A Budapesti Operettszínház Társulata idén is fergeteges műsorral várja mindazokat, akik igénylik a minőségi szórakozást. A Nagymező utcában ebből most sem lesz hiány. Koncertek, előadások, emlékezetes pillanatok és felejthetetlen melódiák garantálják a tökéletes hangulatot.

 A fotó származási helye és részletes adatai ide, vagy a képre kattintva érhetők el.A 2015 / 2016-os színházi évad megnyitójának második napján Vadász Zsolt is színpadra lép, mégpedig a Budapesti Operettszínház publikuma előtt. Szirmai Albert "Mágnás Miska" című operettjében lesz látható és hallható" Baracs István szerepében délután 15:00, valamint este 19:00 órától.

Az Évadnyitó Broadway Fesztivál részletes programját ide kattintva érheti el.

Önfeledt, tartalmas szórakozást!

 

(Szerk.)

Emlékszel még? - Jubileum Münchenben

Kálmán Imre a magyar operett történelem egyik legismertebb és legelismertebb alakja, kinek számtalan művét játszották, s játsszák mind a mai napig hazai és külföldi színpadokon egyaránt. „A Csárdáskirálynő” című világhírű nagyoperettjét 1915-ben mutatták be Bécsben.  Azóta eltelt 100 év, ám a darab népszerűsége továbbra is töretlen. Idén, a kerek 100 esztendős jubileumra tekintettel a Budapesti Operettszínház a Deutsches Theater Münchenben vendégszerepel az immár sokadjára felújított előadással.

   


A kép származási helye és részletes adatai ide kattintva érhetők el.

 

2015.06.11. és 2015.06.14. között hat darab német nyelvű előadást láthat és hallhat a nagyérdemű közönség a Deutsches Theater München színpadán.


Az előadásról és a színpadról természetesen Vadász Zsolt sem hiányozhat, aki a férfi főszereplő, Edwin herceg szerepében lesz látható és hallható.

 

(Szerk.)